САО ПАУЛО (АП) — Проливни дъждове в южния бразилски щат

...
САО ПАУЛО (АП) — Проливни дъждове в южния бразилски щат
Коментари Харесай

Южна Бразилия беше засегната от най-големите наводнения от 80 години насам. Най-малко 37 души са загинали

САО ПАУЛО (АП) — Проливни дъждове в южния бразилски щат Рио Гранде до Сул убиха 37 души, а други 74 към момента са в неопределеност, заяви държавната организация за гражданска отбрана в петък, като връх -разрушителните наводнения опустошиха градове и принудиха хиляди да изоставен домовете си.

Това беше четвъртото сходно екологично злополучие за една година след наводненията през юли, септември и ноември 2023 година, които убиха общо 75 души.

Наводненията в цялата страна надминаха следените по време на исторически потоп от 1941 година, съгласно бразилската геоложка работа. В някои градове равнищата на водата са били най-високи от началото на записите преди близо 150 години, сподели организацията.

В четвъртък язовир във водноелектрическа централа сред градовете Бенто Гонкалвес и Котипора отчасти се срути и цели градове в долината на река Такуари, като Лажеадо и Естрела, бяха изцяло завладени от вода. В град Фелиз, на 50 благи (80 километра) от столицата на щата Порто Алегре, мощно придошл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР