Турция отмени преждевременно забраната за износ да домати, предава Andalu

...
Турция отмени преждевременно забраната за износ да домати, предава Andalu
Коментари Харесай

Турция преждевременно махна забраната за износ на домати

Турция анулира прибързано възбраната за експорт да домати, предава Andalu Agency, базирайки се на публично официално съобщение от Министерството на търговията, оповестено в Държавен вестник. Днешното решение анулира наложената възбрана от преди няколко дни, която провокира реакция и в България, защото страната ни е на трето място по импорт максимален импорт на домати от Турция.
Доматите в България ще нарастнат след възбраната за експорт от Турция
Министерството на земеделието и горите на Турция наложи ограничаването, базирайки се на необикновеното нарастване на цените на доматите в Турция и бедствието, породено от земетресението.

В тогавашното си решение ведомството декларира, че е належащо да се подхващат ограничения за гарантиране на сигурността на доставките на храни и стабилността на цените, заради което бяха наложени рестрикции за износа на домати до 14 април. Изключение бе направено единствено за приетата само от Турция Севернокипърска турска република (СКТР), Палестина и Азербайджан.
Периодично ограничаване
В оповестения документ в Държавен вестник се споделя още, че Министерството на земеделието и горите на Турция се упълномощава при нужда от време на време да постанова забрани за експорт на някои аграрни артикули.

Сред въпросните селскостопански артикули са домати (пресни или охладени), говеждо, овче и козе месо, домашни птици, масло, яйца, картофи (пресни или охладени), лук, сушен чесън, краставици, лимони, дини, ябълки и др.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР