Турция откри най-дългия тунел в Европа и един от малкото

...
Турция откри най-дългия тунел в Европа и един от малкото
Коментари Харесай

Най-дългият двутръбен тунел в Европа вече е открит в Турция 



Турция откри най-дългия тунел в Европа и един от дребното двутръбни тунели в света, заяви осведомителният уебсайт Хаберлер, представен от Българска телеграфна агенция.

Церемонията по въвеждането в употреба на тунела Зигана в Понтийските планини, Североизточна Турция, се състоя в наличието на президента Реджеп Тайип Ердоган.

С дългия 14, 5 км тунел едночасовият маршрут сред градовете Гюмюшхане и Трабзон ще бъде скъсен на 30 минути, а водачите ще пътуват по-удобно и с понижен риск от произшествия.


Тунелът Зигана е третият по дължина двутръбен пътен тунел в света и най-дългият двутръбен тунел в Европа.

" С този тунел сред Трабзон и Гюмюшхане свързваме Черно море с историческия Път на коприната. Този тунел, който прави планината Зигана проходима, ще бъде един от знаците на развиването на този наш район ", сподели Ердоган, като разгласи и бъдещи вложения в Трабзон.

В изявлението си на церемонията по откриването на тунела, която се състоя единствено десетина дни преди президентските и парламентарни избори на 14 май, турският президент не пропусна опцията и за предизборна агитация.

" Внуците на Фатих (султан Мехмед II Завоевателя) ще дадат отговор на 14 май (датата на изборите). Съгражданите на мъченика Ерен Бюлбюл (15-годишен юноша от Трабзон, погубен при конфликти сред ПКК и турските сили за сигурност през 2017 година, бел. ред.) ще дадат отговор на 14 май на тези, които надуват платната си с поддръжката на терористичната организация ", сподели Ердоган, явно визирайки поддръжката на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), упреквана от държавното управление във връзки с терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК), за претендента на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР