Турция отказа да приеме съболезнования от САЩ след терористичната атака

...
Турция отказа да приеме съболезнования от САЩ след терористичната атака
Коментари Харесай

Сюлейман Сойлу: Не приемаме съболезнованията от САЩ

Турция отхвърли да одобри съболезнования от Съединени американски щати след терористичната офанзива на основната пешеходна улица " Истиклял " в Истанбул. Това разгласи министърът на вътрешните работи на югоизточната ни съседка Сюлейман Сойлу, предава CNN Türk, представена от " ".

" Знаем къде е координирана офанзивата. Получихме известието, което ни беше обещано и знаем какво е посланието. Не одобряваме съболезнованията на американското посолство. Не сме груби към никого, само че към този момент нямаме приемливост към сходни изменнически дейности. Улица " Истиклял " е нашето дете. Ако не бяхме заловили нападателя, той щеше да избяга през днешния ден в Гърция ", настоя министърът.

Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи по-рано, че Съединени американски щати осъждат акта на принуждение, осъществен в Истанбул, и също по този начин сервира съболезнования на фамилиите на жертвите.
Основният обвинен е сирийски жител, който е признал, че има връзки с Кюрдската работническа партия (ПКК), приета за терористична в Турция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР