Турция остава ангажирана с териториалната цялост и стабилността на Либия“.Това

...
Турция остава ангажирана с териториалната цялост и стабилността на Либия“.Това
Коментари Харесай

Фидан: Турция остава ангажирана с териториалната цялост и стабилността на Либия

„ Турция остава ангажирана с териториалната целокупност и стабилността на Либия “.


Това съобщи турският външен министър Хакан Фидан след договарянията с министър-председателя на Либия Абдел Хамид Дбейбе в Триполи.

" Потвърдих поддръжката на Турция за целостта, стабилността и просперитета на Либия ", съобщи Фидан.

Турският първи посланик акцентира, че Турция и Либия са свързани с " приятелски връзки, които имат доста дълбоки исторически корени ", съобщи Анадолската организация.

По думите му по време на договарянията страните са разискали необятен кръг въпроси, в това число такива, свързани с районната сигурност и непоклатимост.

" Имахме опция да разгледаме какви взаимни дейности биха могли да подхващат Турция и Либия във връзка с някои спорове, проблеми и цивилен войни, изключително в южната част на Африка ", сподели външният министър.

Страните обмениха отзиви по отношение на битката с тероризма и битката с противозаконната миграция и взаимно потвърдиха мненията си по отношение на възобновяването на полетите на турската национална самолетна компания Turkish Airlines до Либия.

В хода на договарянията бяха наранени въпроси на двустранното съдействие в региона на стопанската система, образованието и тематиката за визовия режим сред двете страни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР