Турция очаква да си върне 1,4 милиарда долара, отпуснати за

...
Турция очаква да си върне 1,4 милиарда долара, отпуснати за
Коментари Харесай

Турция очаква САЩ да й върнат 1,4 милиарда долара за изтребители F-35

Турция чака да си върне 1,4 милиарда $, отпуснати за закупуването на американски изтребители от пето потомство F-35. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу в понеделник на конференция в турската столица след диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен, оповестиха турските медии.

По отношение на F-35 Турция е изключена от програмата. Има цифра от 1,4 милиарда $, които платихме. Така че нашето най-естествено право е да чакаме тези пари назад. Би било потребно това да завърши допустимо най-скоро, означи той.

Темата за присъединяване на Турция в плана за пето потомство изтребител-бомбардировач F-35 остава един от горещите въпроси в връзките Анкара-Вашингтон.

След като Турция купи системи С-400, Съединени американски щати я изключиха от програмата за F-35, по която Анкара можеше да получи към 100 от тези машини. Въпреки анулацията на присъединяване в програмата, двете страни въпреки всичко се съгласиха да проведат съвещания, които могат да оказват помощ по някакъв метод да се реши въпросът с изключването на Турция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР