Турция обяви забрана за пушене на открито във всички провинции

...
Турция обяви забрана за пушене на открито във всички провинции
Коментари Харесай

Турция забрани пушенето навън като covid-мярка

Турция разгласи възбрана за пушене навън във всички провинции в опит да спре възходящите случаи на ковид, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.

Пушенето ще бъде неразрешено на множеството места навън, в това число препълнени улици, спирки и градски площади. Мярката идва часове, откакто офисите на губернаторите на Истанбул и Измир оповестиха настрана възбраната за тютюнопушене за съответните градове, като вътрешното министерство разшири възбраната в цялата страна. Министерството също по този начин помоли губернаторите да следят огнището в техните провинции и да вкарат полицейски час за възрастни жители, най-рисковата група, атакувана от COVID-19.

Нарастващият брой инфекции в Турция принуждава управляващите да възстановят избрани ограничавания. Във вторник провинциите Истанбул и Анкара оповестиха вечерен час за жители на възраст 65 и повече години, като им разрешиха да излизат на открито от 10:00 до 16:00 ч.

По данни на здравното министерството от сряда, Турция е записала 2693 нови пациенти с COVID-19 и 86 смъртни случая. Според данните общият брой на пациентите с COVID-19 от началото на пандемията в страната надвишава прага от 400 000, до момента в който общият брой на починалите от COVID-19 набъбна до 11 145. Броят на излекуваните пък се усили до 344 613, като спомагателни 2112 пациенти бяха тествани негативно за COVID-19 предходния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР