Турция няма намерение да наблюдава отстрани или да участва в

...
Турция няма намерение да наблюдава отстрани или да участва в
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да стои безучастна, ако светът си затваря очите пред убийствата на невинни в Сирия

Турция няма желание да следи в профил или да взе участие в тази „ игра “, в случай че интернационалната общественост си затваря очите пред убийствата на хиляди почтени хора в Сирия. Това написа в „ Туитър “ във връзка сирийската провинция Идлиб турският президент Реджеп Тайип Ердоган след вчерашната си среща в Техеран с съветския и иранския си сътрудник - Владимир Путин и Хасан Рохани.

В серия от изявления в обществената медия Реджеп Ердоган още веднъж акцентира потребността от намиране на дипломатическо решение на рецесията в региона на северния сирийски град. Ердоган акцентира нуждата от продължително политическо решение за арабската страна в сходство с правилата и „ духа на Астана “. По думите на турския водач Турция се е опитвала да спре кръвопролитията в прилежащата страна през цялото време и бързо се е притекла на помощ на „ братята и сестрите “ си там.

Според Ердоган способи, които подценяват живота на цивилните, не способстват нищо, с изключение на да правят работа на терористите.

Ердоган акцентира значимостта на опълчването против отслабването на териториалната целокупност на Сирия и националната сигурност на прилежащите страни под претекста за битка с тероризма. В Сирия Съединените щати поддържат кюрдските организации, сражаващи се против „ Ислямска страна “.

Вчера президентите на Иран, Русия и Турция се срещнаха в Техеран, където макар разликите си по урегулирането на сирийската рецесия, одобриха взаимна декларация, в която се споразумяха за битка с джихадистките групировки и приканиха за преустановяване на огъня в Идлиб. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР