Турция не се дистанцира от НАТО със закупуването на зенитно-ракетен

...
Турция не се дистанцира от НАТО със закупуването на зенитно-ракетен
Коментари Харесай

Анкара: Турция не се дистанцира от НАТО с руския С-400

Турция не се дистанцира от НАТО със закупуването на зенитно-ракетен комплекс С-400 от Русия . Това увери турският боен министър Хулуси Акар, представен от " Ройтерс ".

Той добави, че Анкара не би трябвало да бъде изваждана от плана за произвеждане на изтребители Ф-35.
 Ердоган отсече: Проектът F-35 е жертван на неуспех без Турция
Ердоган отсече: Проектът F-35 е жертван на неуспех без Турция

Според Ердоган отношението към Анкара по плана било незаслужено

Турция и Съединени американски щати не могат да реализират единодушие по отношение на решението на Анкара да закупи съветската система, която съгласно Вашингтон е несъвместима със системите на НАТО и може да сложи под опасност изтребителите Ф-35. Турция купува Ф-35 и е сътрудник в производството му.

В изявление за телевизия NTV Акар означи, че изключването на Турция от плана Ф-35 ще докара до " доста съществено " задължение върху другите сътрудници в плана.

Няма уговорка, в която да гласи, че ще бъдете изключени от това партньорство , в случай че закупите С-400, сподели той и добави, че това не би трябвало да се случва.

По думите му Турция се пробва да изясни на Съединени американски щати и другите сътрудници, че С-400 няма да съставлява опасност за самолетите и разясни, че Анкара е подхванала ограничения за предотвратяването й.

Акар сподели още, че Турция към момента прави оценка последното предложение на Съединени американски щати за продажба на системи " Пейтриът " , което съгласно него е доста по-положително от предходни предложения на американците.

Военният министър разяснява и Сирия. Според него Съединени американски щати демонстрират някаква еластичност в метода си за плануваната зона за сигурност в Североизточна Сирия по границата с Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР