Турция и Русия постигнаха предварително споразумение за подновяване на доставките

...
Турция и Русия постигнаха предварително споразумение за подновяване на доставките
Коментари Харесай

Украйна не вярва на руско-турски план за износа на зърното ѝ

Турция и Русия реализираха авансово съглашение за възобновяване на доставките на украински селскостопански артикули от Одеса, само че Киев остава песимистичен към предлагането съгласно хора, осведомени с полемиките, представени през днешния ден от Блумбърг.

Правителството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган предложи военна помощ за почистване на мини край крайбрежията на Одеса и ескортиране на корабите със зърно, само че Украйна към момента не е одобрила проекта, обезпокоена, че премахването на мините може да остави жизненоважното ѝ пристанище незащитено против съветска офанзива, са споделили пред организацията хора, говорейки под изискване за анонимност.

Очаква се съветският външен министър Сергей Лавров да договаря в Анкара по проекта в сряда.

„ Мисля, че нашите военни могат да се спогодят за най-хубавия метод да го провеждат, тъй че корабите да могат да минават през тези минни полета, които би трябвало да бъдат разчистени “, сподели Лавров пред кореспонденти на конференция в Москва в понеделник, представен от Блумбърг.

Остава неразбираемо дали Украйна ще изпрати собствен представител на договарянията в турската столица.

„ Като разяснява авансово постигането на съглашението, Русия се стреми да трансферира отговорността върху Украйна “ за спиране на доставките, сподели в текстово известие Тарас Качка, заместник-министър на стопанската система на Украйна, представен от организацията. „ Фактът обаче остава, че продоволствената рецесия е основана изкуствено единствено от Русия и Русия”.

Руското навлизане прекъсна доставките на зърно и други селскостопански артикули от Украйна, заплашвайки милиони хора на обичайните й пазари с дефицит на храна. Москва отхвърли отговорност за спирането, само че изиска облекчение на глобите на Съединени американски щати и Европа, ограничаващи износа на торове и селскостопански артикули, отбелязва Блумбърг.

Всъщност, нито съветското зърно, нито съветските торове са обект на наказания, само че е правилно, че висши съветски представители нееднократно са поставяли анулацията на наказателните ограничения като изискване за възобновяване на износа на украинска земеделска продукция.

Турция от месеци се пробва да посредничи в спора. Тя желае да сътвори център в Истанбул, който да следи и координира зърнените доставки. Украйна не е взела участие директно в договарянията, съгласно чиновник там.

Русия също по този начин упорства за опцията да инспектира кораби, доставящи в Украйна оръжия, изискване, на което Киев се съпротивлява.

В мирни времена Русия и Украйна имаха 30-процента от интернационалния експорт на зърно и съвсем три четвърти от износа на слънчогледово масло. Организация на обединените нации предизвести неколкократно, че прекъсването на украинския експорт може да провокира апетит в огромни елементи от Третия свят като Близкия изток, Северна Африка и Югоизточна Азия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР