Турция и Азербайджан полагат основите на нова ера в региона,

...
Турция и Азербайджан полагат основите на нова ера в региона,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция и Азербайджан полагат основите на нова ера в региона

Турция и Азербайджан поставят основите на нова епоха в района, разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган на събитие в източната провинция Ерзурум.

" С Азербайджан поставяме основите на нова епоха в района. Нещата ще се ускорят, когато Армения покаже прогрес в региона на мира, сигурността и спокойствието ", съобщи турският държавен глава.

Той акцентира, че Турция се приготвя за най-важния пробив в хилядолетната си история в района в границите на самодейността " Векът на Турция ".

В края на октомври Ердоган, който е и ръководител на Партията на справедливостта и развиването (ПСР), показа серия от стратегии, планове и цели преди президентските и парламентарните избори идната година, защото страната се приготвя да означи през 2023 година стогодишнината от своето основаване.

" От една страна, ние укрепваме връзките си с ислямския свят. От една страна, ние се интегрираме с тюркския свят. В същото време се сплотяваме с Африка и Балканите ", сподели той и добави, че Анкара не е не запомнила и за връзките си с Китай и Украйна.

Той удостовери, че Турция " работи непрекъснато ", с цел да свърже открития в Черно море газ с националната си мрежа.

" В понеделник ще споделим положителната вест с нашия народ ", сподели той и добави, че Турция ще получи още положителни вести, откакто черноморският газ стартира да се употребява. /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР