Турция е създала 11 регионални бази в Северен Ирак и

...
Турция е създала 11 регионални бази в Северен Ирак и
Коментари Харесай

Турция е създала 11 регионални бази в Северен Ирак и е удвоила присъствието си в региона

Турция е основала 11 районни бази в Северен Ирак и е удвоила броя на войските си, разкри министър-председателят Бинали Йълдъръм и добави, че задачата на военните интервенции е да „ отстрани терористичната опасност на ПКК преди да стигне до границата “. Това отбелязва турският вестник Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
„ Ние удвоихме нашето (военно - бел. ред.) наличие в Северен Ирак. Разполагаме с 11 районни бази там. Нашата цел е да изкореним терора преди терористите да могат да обхванат през нашата граница ", акцентира Йълдъръм пред кореспонденти.
Изявлението му бе направено на фона на усилването на турската военна активност в района, в който ПКК има подготвителни лагери. Анкара желае да приготви дейности против ПКК взаимно с иракското държавно управление.
Турция би трябвало да подсигурява сигурността на своите граници със Сирия и Ирак, откъдето ПКК и нейният сирийски филиал, „ Народни отряди за самоотбрана “ (YPG) от дълго време съставляват опасност, безапелационен бе Йълдъръм.
„ Нашият проблем е на изток от Ефрат. Това значи, че към момента имаме проблеми по продължение на хиляда километра от границата ни “, добави турският министър председател.
Йълдъръм също по този начин съобщи, че напъните на Турция да отбрани границата си посредством създаване на стени и електронно наблюдаване ще продължи, до момента в който всичките ѝ граници - от югоизточната провинция Хатай до източната провинция Ъгдър - бъдат предпазени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР