Турция е най-успешна в посредничеството за разрешаване на конфликта сред

...
Турция е най-успешна в посредничеството за разрешаване на конфликта сред
Коментари Харесай

Кулеба: Турция е най-успешна в посредничеството между Украйна и Русия


Турция е най-успешна в посредничеството за разрешаване на спора измежду всички страни, които са предложили да посредничат сред Украйна и Русия за преустановяване на войната. Това мнение изрече украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5554
Кулеба сподели това пред Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

Срещата на договарящи делегации от Украйна и Русия в Истанбул, Турция, беше най-високата точка в преговорния развой, сподели още Кулеба.

Отбелязвайки, че преговорният развой се е провалил след срещата в Истанбул, Кулеба уточни, че даже не си спомня по кое време за последно работната група, водеща договарянията сред двете страни, е заседавала.

Първата и последна среща на външните министри на Русия и Украйна се състоя на 10 март около Дипломатическия конгрес в Анталия, а на 29 март договарящите от двете страни се срещнаха в Истанбул.

Украйна в никакъв случай не е отказвала да продължи договарянията с Русия, съобщи по-рано Кулеба пред Анадолската организация, само че добави, че украинската страна отхвърля да одобри " съветските ултиматуми ".

Киев е заявявал неведнъж, че е подготвен за договаряния с Москва, показва АА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР