Турция да поеме ролята на посредник между Украйна и Русия,

...
Турция да поеме ролята на посредник между Украйна и Русия,
Коментари Харесай

Хитрият Ердоган пак иска да е "мост" между Путин и Зеленски

Турция да поеме ролята на медиатор сред Украйна и Русия, а договаряния за помирение да се водят в Истанбул с присъединяване на Организация на обединените нации. Това е предложил турският президент Реджеп Ердоган в телефонен диалог с Владимир Путин, оповестява БНР.

Ситуацията в Източна Украйна остава напрегната, сподели украинският президент Володимир Зеленски.

Износът на жито от Украйна също е бил разискван от турския президент Ердоган в телефонни диалози с президентите на Русия и Украйна.  " Особено значимо е основаването на морски кулоар за експорт на украинско жито и друга селскостопанска продукция ", се показва в известие от кабинета на Ердоган.

От Кремъл по-рано стана ясно, че Путин е изразил подготвеност да спомага, в съгласуваност с Турция , за обезпечаване на безвреден морски пренос на украински артикули.

Ситуацията в Донбас остава напрегната, сподели украинският президент Володимир Зеленски. " Там съветската войска е съсредоточена всичките си старания ", съобщи Зеленски в послание през нощта.

Основната цел на съветските сили остава завладяването на Северодонецк, Лисичанск и Славянск.

Украинските бойци от металургичния цех " Азовстал " ги чака смъртна присъда, съобщи Юрий Сироватко, министър на правораздаването в самопровъзгласилата се Донецка национална република. Той дефинира полка " Азов " като терористична организация. Според него на територията на непризнатата република се намират 2300 бойци от Мариупол.

Съпруги, сестри и майки на украинските бойци от стоманодобивния цех Азовстал, нарекли се " дами от стомана ", приканиха за замяна на арестуваните против съветски военнопленници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР