Турското външно министерство се ядоса от думите на австрийския канцлер

...
Турското външно министерство се ядоса от думите на австрийския канцлер
Коментари Харесай

Турция вече няма да е бежанският лагер на ЕС

Турското външно министерство се ядоса от думите на австрийския канцлер Себастиан Курц, че Турция е " уместно място " за афганистанските бежанци, написа " Хюриет дейли нюз ".

В изявление за немския вестник " Билд ам Зонтаг " преди няколко дни Себастиан Курц съобщи, че Турция е " по-подходящо място " за бежанците от Афганистан, в сравнение с Германия, Австрия или Швеция

" Турция не е страна, прилежаща на Афганистан, както уточни канцлерът  Курц. Той вместо да сложи акцент върху взаимните старания и съдействието в разрешаването на казуса на противозаконната миграция, който визира целия свят и съставлява предизвикателство за всички, споделя, че  " мигрантите не би трябвало да идват тук, да вървят другаде ", се споделя в публична позиция на министерството. 

Турските управляващи оповестиха изрично, че  няма да поемат нова вълна мигранти.

" Турция няма да бъде граничен пазач и бежански лагер на Европейски Съюз. ", се споделя още в документа. 

Очаква се голяма мигрантска вълна от Афганистан да се насочи към Европа.  За два месеца в размирната страна  са убити съвсем 2 400 души. В доклад на Организация на обединените нации се показва, че от януари до юни тази година в Афганистан са били убити 1 659 цивилни, което е растеж от 47% в съпоставяне със същия интервал през предходната година. Това е най-големият брой потърпевши в границите на два месеца, откогато институцията е почнала да регистрира случаите през 2009 година

Новините идват на фона на изтеглянето на американските войски от страната и настъпването на талибаните. Съединени американски щати остана 20 години на територията на Афганистан. Последните американски бойци ще се изтеглят на 31 август.

В началото на месеца вицепрезидентът на Турция прикани Европейския съюз да отвори легални коридори за миграция за сирийските бежанци и да извърши правилото за обективни ангажимент и отговорност към тях.

Фуат Октай прикани страните членки на Европейски Съюз да задействат механизма за непринуден филантропичен банкет с съответни задължения и да усилят квотите за банкет на бежанци.

В момента Турция дава помощ и протекция на 9 милиона мигранти, в това число вътрешно разселени хора в рамките на Сирия. 

Октай упрекна Европейски Съюз и Организация на обединените нации, че са наблюдаващи на тази човешка покруса и не са подхванали нужните стъпки.

.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР