Турското посолство в Киев призовава за независимо разследване на кланетата

...
Турското посолство в Киев призовава за независимо разследване на кланетата
Коментари Харесай

Турция призовава за независимо разследване на кланетата в Буча и Ирпин

Турското посолство в Киев приканва за без значение следствие на кланетата в Буча и Ирпин в Украйна, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

" Снимките на клането, (публикувани) в пресата, идващи от регионите към Киев, в това число Буча и Ирпин, са ужасяващи. Споделяме болката на приятелския народ на Украйна ", се показва в известие на турското посолство, оповестено през днешния ден в Туитър.

" Взимането на прицел на почтени цивилни жители в никакъв случай не може да бъде признато. Установяване на виновните посредством осъществяване на без значение следствие по въпроса е главното ни очакване ", се споделя в известието.

Съобщението бе направено след публикуването на фрагменти, идващи от региони, освободени от украинската войска, на които се виждат убити цивилни и заровени в всеобщи гробове.

Украйна упреква съветската войска в геноцид, до момента в който Москва отхвърля всички обвинявания.

" Турция ще продължи да работи за преустановяване на сходни срамни за човечеството подиуми и за неотложно реализиране на мир, както прави това от първия ден на войната ", се показва в известието, като се означават напъните за реализиране на решение сред Украйна и Русия посредством договаряния.
ТЕМА преди 26 минути 155 преди 34 минути 834 преди 53 минути 379
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР