Турското министерство на отбраната съобщи, че военновъздушните сили са нанесли

...
Турското министерство на отбраната съобщи, че военновъздушните сили са нанесли
Коментари Харесай

Общо 27 цели на ПКК в Северен Ирак са неутрализирани при турски въздушни удари

Турското министерство на защитата заяви, че военновъздушните сили са нанесли удари по 27 цели на Кюрдската работническа партия (ПКК). Това се споделя в известие, качено в акаунта в обществената мрежа Екс на министерството на националната защита на Турция.

Обекти, употребявани от терористичната организация ПКК, са били локализирани в регионите Метина, Зап, Хакурк, Гара и Кандил. При осъществените нощес въздушни удари са били унищожени 27 цели, измежду които бункери, убежища и пещери, е посочено в текста. 

Вчера министерството на защитата заяви, че турски боец е бил погубен, а четирима други са били ранени при конфликти с бойци от ПКК в Северен Ирак.

Междувременно през днешния ден националната разследваща организация на Турция Разузнавателна служба на Турция разгласи, че при специфична акция е била обезвредена високопоставена представителка на ПКК. При акцията, осъществена през вчерашния ден в Сулеймания, Северен Ирак, е била ликвидирана Рожда Билен, ръководителка на женското крило на Младежката общественост на ПКК, осведомят турските медии. 

През последните дни бяха премахнати още няколко високопоставени членове на ПКК, написа Българска телеграфна агенция.

Турция обмисля да предприеме нова широкомащабна трансгранична военна интервенция в Ирак против бойците от ПКК.  

В Северен Ирак и в Северна Сирия са дейни бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК). Групировката води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Десетки хиляди са починалите в спора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР