Турският външен министър се срещна с колегите си от Финландия

...
Турският външен министър се срещна с колегите си от Финландия
Коментари Харесай

Турският външен министър се срещна с колегите си от Финландия и Швеция заради НАТО

Турският външен министър се срещна с сътрудниците си от Финландия и Швеция поради НАТО, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

" Срещнах се в Берлин с сътрудниците си Ан Линде от Швеция и (Пека) Хаависто от Финландия в границите на неофициалната среща на външните министри на НАТО “, написа Чавушоглу в Туитър.

Преди срещата на НАТО Чавушоглу сподели, че Швеция и Финландия „ намерено поддържат и си взаимодействат с терористичната организация Кюрдска работническа партия (ПКК)/Сили за отбрана на народа (СЗН) “, които „ правят набези против Турция и убиват турски бойци и жители “.

„ Поради това е недопустимо и скандално, че нашите другари и съдружници поддържат тази терористична организация. И поради нашата битка против тази терористична организация има експортни ограничавания за продукция на отбранителната промишленост, която ние внасяме от съдружници и от някои от страните, които възнамеряват да станат членки на НАТО “, съобщи турският външен министър.

Турция преглежда сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа като клон на настоящата в Турция Кюрдска работническа партия, която е приета за терористична организация от Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

В отговор на изказването на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за участието на Швеция и Финландия в НАТО, който изрази запаси също с аргумента за поддръжка от тяхна страна на терористични организации в Турция, шведската министърка на външните работи Ан Линде съобщи в Берлин, че „ както (и целият) Европейски Съюз, ние считаме, че ПКК е терористична организация “.

Шведският вестник „ Афтонбладет “ написа, че Линде е съобщила, че ще беседва с Чавушоглу и в неделя. „ Не е правилно, че ние няма да определим ПКК като терористична организация. Ако е зародило сходно чувство, това би трябвало да се обясни “, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР