Турският свръхзвуков безпилотен изтребител Къзълелма (Kizilelma) на компанията Байкар (Baykar)

...
Турският свръхзвуков безпилотен изтребител Къзълелма (Kizilelma) на компанията Байкар (Baykar)
Коментари Харесай

Турция: Новият ни изтребител Къзълелма ще превъзхожда американския F-35

Турският свръхзвуков безпилотен изтребител " Къзълелма " (Kizilelma) на компанията " Байкар " (Baykar) ще превъзхожда в някои връзки изтребителите F-35, когато бъде изцяло приключен, съобщи компанията производител, представена от турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Това сподели Селчук Байрактар, началник на компанията, правейки съпоставяне сред двата летателни апарата. " Може би не е доста вярно да се съпоставя аероплан, който е направил първия си полет, със аероплан, който е въведен в приложимост в доста страни, само че когато " Къзълелма " бъде изцяло подготвен за приложимост, той може да има предимство в някои области ", сподели Байрактар, представен от Българска телеграфна агенция.

Като изтребител от пето потомство дронът " Къзълелма " може да обезпечи огромно предимство над самолетите от четвърто потомство. " В композиция с технологиите, които ще разрешат на умния изкуствен интелект да взема решения на високо равнище, в бъдеще, несъмнено, той ще победи в прочут смисъл петото потомство (пилотирани летателни апарати) ", добави президентът на Байкар.

Турският свръхзвуков военен безпилотен изтребител " Къзълелма " извърши на 14 декември първия си полет. Изтребителят беше показан през август на авиокосмическото ревю " Текнофест " в черноморския град Самсун. Свръхзвуковият безпилотен летателен уред, създаден като част от плана за военен безпилотен авиационен комплекс MIUS, има излетно тегло към 6 тона, от които съвсем 2 тона е потребният товар.

Може да лети 5-6 часа на височина 12 км. Обсегът на полета, както твърдят от Байкар, е безграничен заради опцията за работа с мрежата за данни SATCOM, отбелязва ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР