Турският президент Тайип Ердоган заяви, че уважава изявлението на Русия,

...
Турският президент Тайип Ердоган заяви, че уважава изявлението на Русия,
Коментари Харесай

Ердоган: Ракетният инцидент в Полша няма нищо общо с Русия

Турският президент Тайип Ердоган съобщи, че почита изказването на Русия, че съветските ракети не са блъснали полска територия, добавяйки, че има вяра, че Москва " няма нищо общо с това ".

„ Това, че Русия споделя, че това няма нищо общо с тях, и (президентът на Съединени американски щати Джо) Байдън, който твърди, че тези ракети не са съветско произвеждане, демонстрират, че това няма нищо общо с Русия “, сподели Ердоган на конференция по време на срещата на Г-20 в Бали, Индонезия.

Ердоган е безапелационен, че обстановката би трябвало да бъде проучена и че ще беседва с съветския президент Владимир Путин, когато се върне в Турция.

Експлозията във вторник в зърнено оборудване покрай украинската граница пристигна в миг, когато Русия изстреля вълна от ракети, ориентирани към украинската енергийна инфраструктура, офанзиви, за които Киев съобщи, че са най-тежките за близо девет месеца война.

Полското външно министерство заяви, че ракетата е паднала в Пржеводов, село на към 6 км (4 мили) от границата с Украйна.

Според американски чиновници първичните констатации допускат, че ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили против наближаваща съветска ракета, сподели Асошиейтед прес.

По-рано полският президент Анджей Дуда сподели пред кореспонденти, че това е " най-вероятно съветско създадена ракета ", само че няма съответни доказателства кой я е изстрелял и случаят е еднократен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР