Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че по време

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че по време
Коментари Харесай

Ердоган призова САЩ да се намесят за уреждане на конфликта в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че по време на телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън е призовал Съединени американски щати да се намесят за разрешаване на рецесията в линията Газа, предават турските медии.

Обсъдихме в детайли обстановката в Газа. Специално приканих Съединени американски щати да се намесят в Газа, с цел да разрешат рецесията. Там се правят закононарушения против човечеството. От своя страна осведомих, че вършим всичко допустимо, с цел да сложим завършек на спора, съобщи Ердоган пред публицисти.

В същото време той акцентира, че не трябва да се чака " благосклонност " от Израел. 

Тази страна върви към самотност в интернационалната общественост и това ще става все по-очевидно, акцентира турският президент.

Във връзка с това Ердоган означи, че обстановката в Организация на обединените нации, където в началото 121 страни поддържаха резолюцията за Газа, а 40 се въздържаха, е почнала да се трансформира. 

Сега единствено 10 страни остават на страната на Израел, сподели той, като напомни гласуването в Организация на обединените нации по последната резолюция за преустановяване на огъня в Газа, написа Българска телеграфна агенция.

Турската президентска Дирекция по връзки заяви, че по време на диалога сред турския и американския президент нощес Ердоган е показал, че Съединени американски щати носят историческа отговорност за реализиране на трайно преустановяване на огъня в линията Газа допустимо най-скоро. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР