Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската армия фактически

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската армия фактически
Коментари Харесай

Войната пламна! Ердоган обяви началото на сухопътната операция в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че турската войска в действителност е почнала сухопътната интервенция в сирийския район Афрен, оповестяват турските медии.  Мястото на идната интервенция ще стане различен сирийски район - Манбиндж, добави турският президент, представен от Hurriyet и Anadolu. 

По-рано Ердоган неведнъж съобщи, че Африн би трябвало да бъде освободен от силите за самозащита на сирийските кюрди (YPG), които Турция смята за терористична организация, обвързвана със неразрешената Кюрдска работническа партия, написа Блиц.

Миналата седмица Ердоган даде обещание, че турските войски ще " откъснат главите на YPG ", в случай че не се предадат. През последните дни Турция приведе войските си на границата в положение на нараснала бойна подготвеност и неведнъж обстреля позиции на YPG на сирийска територия. Имаше информации, че при първия удар по позициите на кюрдите би трябвало да бъдат унищожени 149 основни цели. 

Освен това беше обявено, че Анкара организира съвещания с Москва и Вашингтон за интервенцията. Вчера медии в Москва осведомиха, че съветските военни съветници са се изтеглили от района Африн, което било сигнал, че началото на турската сухопътна интервенция е доста близо. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР