Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че продължава контактите с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че продължава контактите с
Коментари Харесай

Ердоган: Продължавам контактите с Путин и Зеленски, дипломацията е единственият път

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че продължава контактите с президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски и счита дипломацията за единствения път за излизане от рецесията, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Ердоган приказва на взаимна конференция с нидерландския министър председател Марк Рюте в Анкара, с който по думите на турския водач са разискали двустранните връзки и са обменили отзиви за връзките Турция-ЕС и по международни въпроси.

" Обсъдихме детайлно тематиката Украйна-Русия. Дадохме подробни сведения по отношение на дейностите, подхванати от Турция ", сподели президентът Ердоган. " Осъзнаваме какъв брой комплицирани са изискванията, само че ще продължим и отсега нататък откровените си начинания, които виждат дипломацията като единствения излаз ", уточни той.

Турският водач съобщи, че чака от Европейския съюз бързо да стартира договаряния за актуализиране на митническия съюз с Турция, " без да се поддава на напразни сметки ".

По отношение на икономическите връзки с Нидерландия Ердоган уточни, че комерсиалният стокообмен сред двете страни е повишен с 30 на 100 до 11 милиарда $, което е над избраната преди години целева стойност.

Рюте на собствен ред окачестви двете страни като " основни стопански съдружници ". Той уточни, че фокусът на диалозите през днешния ден не се е лимитирал до двустранните връзки, защото двете страни работят дружно на многостранно ниво. И двете страни са членки на НАТО. Турция има доста огромно политическо и икономическо значение за алианса, посочи Рюте.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Нидерландският министър председател открои също основната, по думите му, роля на Турция във връзка с спора Русия-Украйна и благодари на президента Ердоган, че се е нагърбил с нея.

Турция прави повече от задоволително за постигането на решение, съобщи Рюте. " Разговорите довечера развиха в допълнение нашите връзки ", добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР