Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сигнализира, че иска да поправи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сигнализира, че иска да поправи
Коментари Харесай

Ердоган се опитва да подобри обтегнатите отношения с Европа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган алармира, че желае да поправи обтегнатите връзки с няколко европейски страни, изтъквайки, че Турция е принудена да " понижи броя на враговете и да усили приятелите си ", оповестява " Асошиейтед прес ".

В коментар, оповестен във в. " Хюриет ", Ердоган дефинира водачите на Германия, Холандия и Белгия като " остарели другари ", назовава неотдавнашните контакти с тях " много положителни " и отбелязва, че споделят вижданията на Турция за Йерусалим.

Отношенията се обтегнаха, откакто управляващите в някои европейски страни попречиха турски министри да организират политически пропагандни манифестации преди референдума в Турция за увеличението на пълномощията на президента. Ердоган предприе серия от словесни офанзиви, стигащи до обиди против съдружниците си, обвинявайки европейските управляващи в расизъм, приютяване на терористи и държане като " нацисти ".

Европейските страни също по този начин се нахвърлиха на утежняването на положението на правата на индивида и демократичните институции в Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР