Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще стане първият лидер от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще стане първият лидер от
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се срещат днес в Сочи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще стане първият водач от НАТО, който ще посети съветския президент Владимир Путин след началото на войната в Украйна. Те ще се срещнат в Сочи през днешния ден. Сред тематиките, които ще разискват е войната в Украйна, интернационалните въпроси, двустранните връзки и съдействие.

Турция и Русия, чиито районни упоритости пораждат точки на търкания, поддържат противоположни страни в Сирия. Това може да е проблем, защото от дейностите на Москва зависи освен сигурността на турските военни в арабската страна, само че и възпирането на евентуални закани за турската територия. Така да вземем за пример, възможна офанзива с поддръжката на Русия против сирийския регион Идлиб, където сега наоколо до турската граница живеят милиони вътрешно разселени хора, може да докара до нов бежански поток и да ускори вътрешния напън, пред който е изправен Ердоган заради засилващите се антибежански настроения, показва " Джерузалем пост ".
Прочетете още
След нахлуването в Украйна Турция се пробва да балансира сред връзките си с Русия и осъждането на експанзията на Кремъл. Това разреши на Анкара да се изяви в посредническа роля сред страните в спора, която спомогна за обезпечаването на основна договорка за доставките на зърно от Украйна към международните пазари. Както Кремъл заяви по-рано тази седмица, договорката се чака да бъде измежду разискваните на срещата в Сочи въпроси. Разговорите ще се съсредоточат по-специално върху успеваемостта на съглашението за зърното, което е лимитирано във времето за период от четири месеца, след което може да бъде удължено, посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Споразумението, подписано от Украйна, Русия, Турция и Организация на обединените нации на 22 юли в Истанбул, даде опция да бъде възобновен износът на зърно от Украйна през Черно море. Подписването му бе доста събитие, което разреши да бъде избегнато обричането на апетит на хиляди хора в Африка и на други места по света.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР