Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е голяма несправедливост

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е голяма несправедливост
Коментари Харесай

Ердоган пак настоява за увеличаване на постоянните членове в Съвета за сигурност на ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че е " огромна неправда " и още веднъж прикани за разширение на броя на непрекъснатите членове в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , като предложи в него да бъдат включени представители на африканския континент, чието население било за Турция " братя и сестри ", осведоми " Дейли Сабах ".

" Борбата, която водим под наслов " Светът е повече от пет ", отразява ползите освен на Турция, само че и на африканските страни. Трябва да обединим напъните си, с цел да може Африка да бъде показана по отговарящ метод в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, защото тя го заслужава . Африканският континент с население 1,3 милиарда души не може да въздейства на решенията на Съвета. Това не може да е заслужено, " акцентира Ердоган в откриващата си тирада на Третата среща на високо ниво сред Турция и Африка, която се организира в Истанбул.
 Ердоган недоволства против
Ердоган недоволства против " шепата " спечелили във Втората международна война

Съдбата на човечеството не трябвало да бъде оставяна на милостта им

Тридневната среща стартира в четвъртък със среща на високопоставени държавни чиновници в Истанбул и продължи със среща на външните министри през вчерашния ден (17 декември).

Над 100 държавни министри и 16 президенти от Африка вземат участие в срещата, която се организира под наслов " Засилено партньорство за общо развиване и разцвет ".

Петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност са Съединени американски щати, Русия, Англия, Франция и Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР