Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който спечели абсолютно мнозинство на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който спечели абсолютно мнозинство на
Коментари Харесай

Ердоган с първи обещания: Ще се боря с терористите и за освобождението на сирийската земя

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който завоюва безусловно болшинство на президентските избори, като по този метод остава на президентския пост за още най-малко 5 години, съобщи пред последователите си тази нощ в Анкара, че Турция и турската страна излизат спечелили от изборите, както и " страдащите от нашия район и всички потиснати по света ".

" Започвайки от на следващия ден, ще стартираме усилена работа, пробвайки се да осъществим обещанията, които направихме към нашата страна. Ще се конфронтираме по-решително с терористичните групировки; ще подобрим интернационалната известност на страната си ", акцентира Ердоган, като добави, че Турция ще продължи да " освобождава сирийските земи ", тъй че бежанците да могат да се върнат в Сирия безвредно.

Той посочи още пред последователите си, че Турция била дала урок по народна власт на света.

Като си извоюва нови пълномощия, Ердоган стартира промяна на държавния уред. С нея страната ще се трансформира от парламентарна в президентска република. Той ще има право да назначава 12 от 15 съдии във Върховния съд, длъжността министър председател отпада, като вместо това той ще назначава вицепрезиденти.

Междувременно турската лира нарастна след успеха на Ердоган, поскъпвайки с повече от 2 % по време на ранната търговия на пазарите в Азиатско-тихоокеанския район.

Турската валута беше в центъра на вниманието през предишния месец, откакто на 23 май доближи историческо дъно. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР