Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и председател на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и председател на
Коментари Харесай

Ердоган обявява днес кандидата за кмет на Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), афишира през днешния ден имената на редица претенденти на партията за локалните избори в страната, които ще се състоят на 31 март, осведоми Българска телеграфна агенция.

В конгресния център „ Халич “ в Истанбул стартира съвещание за показване на претендентите на ПСР за кметове на градове в 26 турски окръга, осведоми държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Президентът ще разгласи претендентите за кметове на Истанбул, Одрин, Чанаккале, Коджаели, Ескишехир, Бурса, Денизли, Балъкесир, Айдън, Самсун, Ерзурум, Мугла, Орду, Гиресун, Елязъг, Дюздже, Битлис, Бингьол, Чанкъръ, Кастамону, Ризе, Синоп, Токат, Ялова, Ъспарта и Артвин.

Днес се чака да бъдат оповестени и петима от претендентите за кметове на Партия на националистическото деяние (ПНД), които ПСР поддържа, осведоми ТРТ-Хабер.

Ердоган ще разгласи на 15 януари имената на останалите претендентите за локалните избори в Турция.

ПСР има за цел да си върне ръководството в основни градове, в това число Истанбул и столицата Анкара, от главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), която завоюва в тези градове на изборите през 2019 г. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР