Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Турция и Русия

...
Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Турция и Русия
Коментари Харесай

Ердоган се съгласи с Путин - ще прави газов хъб в Турция

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Турция и Русия са инструктирали съответните си енергийни управляващи неотложно да стартират механически изследвания по съветско предложение, което би трансформирало Турция в газов хъб за Европа.

Руският президент Владимир Путин показа концепцията за експорт на повече газ през газопровода „ Турски поток “, минаващ под Черно море, за Турция, откакто доставките на газ за Германия през газопровода " Северен поток " в Балтийско море бяха спрени, отбелязва АП.

Ердоган сподели, че съветските и турските енергийни управляващи ще работят дружно, с цел да дефинират най-хубавото място за газоразпределителен център, добавяйки, че районът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, наподобява като най-хубавото място.

„ Заедно с Путин ние инструктирахме нашето министерство на енергетиката и естествените запаси и съответната институция от съветска страна да работят дружно “, сподели Ердоган.

„ Те ще проведат това изследване. Където и да е най-подходящото място, ние се надяваме да създадем този център за разпространяване там.

Ердоган заяви новината след завръщането си от районна среща на върха в Казахстан, където се срещна с Путин.  Думите му бяха представени в „ Хюриет ” и други медии.

Турция от дълго време показва предпочитание да стане енергиен център.

Енергийни анализатори обаче сложиха под подозрение вероятността предлагането за превозване на газ до Европа през Турция да тръгне, като европейските водачи подлагаха на критика надеждността на Русия като енергиен снабдител и нарекоха съкращенията на Русия на природния газ политически опит да ги раздели по отношение на тяхната поддръжка за Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР