Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че срещата на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че срещата на
Коментари Харесай

Ердоган обвини Запада, че води лов на вещици спрямо руския народ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази вяра, че срещата на министрите на външните работи на Украйна и Русия на следващия ден в Анталия ще открехне вратата към помирение, съобщи турската частна телевизия НТВ, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ердоган акцентира, че Турция следва кардинален и съзнателен метод във връзка с войната в Украйна. Той уточни, че страната му се грижи за тези, които са потърсили леговище от военните дейности в Турция.

Президентът обаче подлага на критика разграничаването на бежанците въз основа на вяра, генезис или цвят на кожата, като акцентира, че сходен нрав няма никаква връзка нито с хуманността, нито с цивилизоваността.

" Във войната и враждуващите изрично няма печеливш ", сподели още Ердоган на съвещание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

" Проблемът Русия-Украйна би трябвало да се позволи посредством дипломация ", акцентира той.

Ердоган дефинира като безскрупулност протичащото се в Украйна и добави, че " без значение от преживяваната драма Западът не си мърда пръста ".

" Те само дават доста препоръки ", съобщи Ердоган.

" Когато става дума за личните им ползи, тези, които подвигат света на крайник, следят отдалеко към този момент 11 години жестокостите в нашия район. Не одобряваме както изоставянето на Украйна, по този начин и практиките, наподобяващи лов на вещици, по отношение на съветския народ, съветската литература, студенти, хора на изкуството. Тези фашистки практики хвърлят сянка върху законната битка на украинския народ ", акцентира турският държавен глава.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР