Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонен разговор с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонен разговор с
Коментари Харесай

Ердоган е обсъдил със Зеленски преговорите за Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски . Това излиза наяве от известие на Службата за връзки на президентската администрация на Турция, представена от Анадолската организация.

Двамата водачи са разискали резултатите от сред делегациите на Русия и Украйна.

Президентът Ердоган удостовери в Турция. Той също отбелязва, че резултатите от договарянията в Истанбул са дали забележителен подтик на осъществения развой за преустановяване на войната и определяне на мир в Украйна. Турският президент посочи значимостта след договарянията в Истанбул да бъдат изпратени избрани сигнали за понижаване на напрежението.
 Зеленски: Украйна е на кръстопът
Зеленски: Украйна е на кръстопът

Ситуацията в Донбас остава напрегната

Пред телевизия ТРТ Хабер турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция към момента не е видяла цялостното осъществяване на решенията от договарянията в Истанбул, в това число изтеглянето на съветските сили от някои региони. Той обаче акцентира, че е реализиран забележителен прогрес.

Турция през цялото време на украинската рецесия зае уравновесена и неутрална позиция, като се стреми да организра договаряния сред двете страни и организра към този момент договаряния сред техните външни министри в Анталия на 9 март, а на 29 март се организираха двустранни договаряния на равнище преговорни делегации в Истанбул.

Преди дни Ердоган съобщи че Турция не може да се откаже от връзките си с Русия заради взаимната взаимозависимост от енергетиката - той сподели, че не може да изостави турския народ на студа и да спре турската индустрия, като понижи вноса на съветски газ.

" Ние купуваме половината от нашия газ от Русия ", сподели Ердоган. " Ние строим нуклеарната централа " Аккую " с Русия "

Едновременно Турция изнася вискотехнологични бойни дронове " Байрактар " за Украйна и даже контракти взаимното им произвеждане с Киев.
 Ердоган приканва Путин да направи
Ердоган приканва Путин да направи " почетен излаз " от войната

Опитва да го убеди да стане проектант на мира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР