Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган съобщи, че 110 са загинали при земетресението в Измир

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва заяви след съвещание на държавното управление, че избавителните екипи са извадили отдолу под руините телата на 110 души, починали при земетресението в петък в окръг Измир, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано се съобщаваше за 107 жертви вследствие на труса. Президентът сподели, че от 1027 ранени при земетресението, 883 към този момент са изписани от болница. Той уточни, че досега 107 души са били извадени живи отдолу под руините на рухналите здания.

Ердоган съобщи, че на институциите са предоставени средства в размер на 29 милиона лири, които да се употребяват за засегнатите от земетресението. Турският президент разгласи, че в границите на ограниченията за битка против ковид в цялата страна в частния и държавния бранш ще се предизвиква въвеждане на гъвкаво работно време.



Ердоган уточни това след съвещание на държавното управление. Той сподели още, че заведения за хранене, фризьорски салони, плувни басейни, театри, кина, концертни зали ще работят до 22 часа. Ердоган уточни също, че Турция разчита в края на 2020 година да стартира да ползва ваксина против ковид, създадена в чужбина.

Уверен съм, че в края на годината в нашата страна ще стартира да се ползва ваксина, създадена в чужбина. Ваксините, които ние сами създаваме, имаме намерение да предоставим на нашите жители от пролетта, сподели Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР