Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция е напълно готова

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция е напълно готова
Коментари Харесай

Турската армия е готова „внезапно през нощта“ да влезе в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Турция е изцяло подготвена да извърши нова военна интервенция в Сирия и ще разиска този въпрос с президента на Руската федерация Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Ердоган приказва, преди да отпътува за Москва, където през днешния ден ще бъде на посещаване. "При нас всичко е готово за интервенцията. Подготвили сме всичко, което е належащо, по границата със Сирия. В хода на двустранната среща с Путин ние ще обсъдим това ", съобщи той.

Турският президент уточни, че такава интервенция "може да стартира ненадейно през нощта " и войските да "отидат там, където е належащо ". Внезапно прекосяване на границата, по думите на президента, е един от сюжетите, обсъждани от военното командване.

Турция към този момент извърши две военни интервенции в Сирия - "Ефратски щит " и "Маслинова клонка ". Анкара е разположила впечатляващ боен контингент на границата и отдавна се заканва да разгроми сирийски кюрдски формирования, считани от нея за терористични, на изток от река Ефрат в Сирия.

ado.vbg.slave(9);
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР