Турският президент Реджеп Ердоган връчи грамота на министър Иван Демерджиев

...
Турският президент Реджеп Ердоган връчи грамота на министър Иван Демерджиев
Коментари Харесай

Ердоган награди министър Демерджиев за помощта след земетресението в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган връчи грамота на министър Иван Демерджиев на специфична гала по награждаването на избавителните екипи в Турция. Почетен знак получи и Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия “ в РДПБЗН – Пловдив, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 
Церемонията се състоя в президентския замък в столицата на Република Турция. На нея президентът Реджеп Таип Ердоган награди представители на задграничните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните интервенции след тежкото земетресение.

Президентът на Република Турция Реджеп Таип Ердоган връчи благодарствена грамота на заместник-министър ръководителя и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в символ на признателност от страна на южната ни съседка за помощта, оказана от България след унищожителното земетресение. От българска страна награден беше основен контрольор Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия “ в РДПБЗН – Пловдив. Министър Демерджиев беше единственият министър от страна от Европейския съюз, който се включи в събитието. Той получи почетна грамота.

Министър Демерджиев отпътува за Турция със аероплан „ Спартан “ на българските Военновъздушни сили, с който бяха превозени и 3,5 тона филантропична помощ за потърпевшите от земетресението. Тя включва палатки, спални комплекти и други нужни движимости и материали. България е в непрекъсната подготвеност да реагира съгласно настояванията и потребностите на турската страна и нашите благоприятни условия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР