Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува ЕС заради прилаганите двойни стандарти

...
Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува ЕС заради прилаганите двойни стандарти
Коментари Харесай

Ердоган: Търпението ни е изчерпано, Брюксел трябва да реши за членството на страната

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува Европейски Съюз поради прилаганите двойни стандарти по отношение на Анкара и прикани Брюксел да разгласи окончателното си решение за участието на страната му. Той разгласи търпението на страната си за изчерпано, предава Дарик.

На конгрес на омбудсманите в Истанбул Ердоган разяснява, че е допустимо промените, осъществени от Анкара в процеса на интеграцията в Европейски Съюз, да са се оказали незадоволителни за приемането на Турция като пълновръстен член, само че тези стъпки са разрешили демократичните стандарти в страната да се подобрят в забележителна степен.

„ Затова, когато в Европейски Съюз започнаха да ползват двойни стандарти по отношение на Анкара, ние казахме, че въпреки всичко ще продължим да вървим напред. В преговорния развой обаче съперниците на Анкара измислят тематики, които не са съществували при договарянията с другите страни-кандидатки. Турция не се съгласяваше и няма да се съгласи с сходна позиция, ние следвахме строго формата на процеса на влизането в Европейски Съюз ", съобщи президентът.

Той акцентира, че в Европейски Съюз са длъжни да схванат, че опълчването с Анкара, което от време на време наподобява на театрално зрелище, губещата страна няма да е Турция. Европейски Съюз е задължен да разгласи окончателната си позиция за участието на Турция, Анкара има още малко самообладание, с цел да дочака това решение, сподели президентът.

Той бе безапелационен, че Турция няма да признае и смята за противозаконен референдума в Северен Ирак. „ В подтекста на ставащото в Северен Ирак и в Сирия рецесиите и споровете в района одобряват все по-сложен и заплетен темперамент. Решението на Кюрдската районна администрация за провеждането на референдума е опит да се възползва от комплицираната обстановка в Ирак. Опитът на обособена група да поеме контрола над северен Ирак основава предпоставки за дълготрайни военни спорове и терзания за популацията на района. Когато кюрдската администрация разгласи „ самостоятелност " от Ирак, недоверието и недоволството към Иракски Кюрдистан ще се засилят ", уточни Ердоган.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР