Турският президент Реджеп Ердоган потвърди във вторник значението на Черноморската

...
Турският президент Реджеп Ердоган потвърди във вторник значението на Черноморската
Коментари Харесай

Ердоган подчерта пред Общото събрание на ООН важността на черноморската зърнена сделка

Турският президент Реджеп Ердоган удостовери във вторник смисъла на Черноморската самодейност за зърно, стартирана от Турция и Организация на обединените нации, и предизвести, че прекъсването на нейното действие може да провокира проблеми в целия свят, съобщи БНР.

" Предотвратихме опасността от световна рецесия с глада, като осигурихме доставката на 33 милиона тона зърно през Черно море до международните пазари. Въпреки това неуспехът да се приложи това съглашение във всичките му детайли сложи света пред нова рецесия ", сподели Ердоган по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.

Турският президент също по този начин настоя за нуждата от преустановяване на спора сред Русия и Украйна и реализиране на спокойно съглашение.

" Войната няма да има спечелили и мирът няма да има губещи ", акцентира той.

Турция поддържа стъпките на Азербайджан за опазване на териториалната си целокупност, сподели още президентът Реджеп Ердоган, откакто Баку стартира военна интервенция в отделилия се район Нагорни Карабах.

В обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации Ердоган сподели, че Нагорни Карабах е част от суверенната територия на Азербайджан и налагането на различен статут на отделилия се район е недопустимо.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР