Турският президент обсъдил задълбочаването на сътрудничеството в отбранителната индустрия с

...
Турският президент обсъдил задълбочаването на сътрудничеството в отбранителната индустрия с
Коментари Харесай

Какво си казаха Путин и Ердоган за самолети, подводници, Космоса и АЕЦ

Турският президент разискал задълбочаването на съдействието в отбранителната промишленост с Русия по време на диалози с сътрудника си тази седмица, съобщи самият Ердоган.

Те разговаряха за първи път лице в лице от 18 месеца в черноморския курорт Сочи в сряда, като беше преди всичко в дневния ред. Ердоган направи единствено неразбираемо дефинирани мнения по отношение на диалозите на двамата мъже за северозападна Сирия, където сирийската войска и съветските сили усилиха въздушните удари през последните седмици.

„ Имахме опция да обсъдим какви стъпки можем да предприемем във връзка с самолетните мотори, военните самолети “, сподели турският водач пред публицисти при завръщането си в Турция.
 Срещата сред Путин и Ердоган: Полезна и продуктивна Срещата сред Путин и Ердоган: Полезна и продуктивна
Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган похвалиха днешните взаимни тричасови диалози като &bdquo...

" Друга област, в която можем да предприемем няколко стъпки дружно, е построяването на кораби. С божията помощ ще предприемем взаимни стъпки даже във връзка с подводници ", добави той, съобщи телевизия NTV.

Двамата президенти са говорили и за съдействието сред Турция и Русия в Космоса, сподели Ердоган.

Ердоган сподели също, че предлага Турция и Русия да работят дружно за построяването на още две атомни електроцентрали, по които съветската страна се съгласи да си сътрудничи.

Неговите мнения ще провокират напрежение на Запад и изключително в Съединени американски щати, откакто Вашингтон наложи наказания на Турция предходната година поради закупуването на съветската система за противовъздушна защита за милиарди долари. Съединени американски щати също изключиха Турция от програмата Ф-35, по която западните съдружници създават елементи от изтребители от последващо потомство и подсигуряват правата им за закупуванe.Очакваше се Анкара да се снабди със 100 от стелт изтребителите, а в строителството са взели участие голям брой турски снабдители. Ердоган удостовери уговорката на Турция към С-400, като даде обещание, че Анкара " няма да отстъпи крачка " от покупката, само че прикани Съединени американски щати или да даде самолетите, които Турция е поръчала, или да върне заплащането от 1,4 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР