Турският премиер Бинали Йълдъръм изрази надежда за отстраняване на напрежението

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм изрази надежда за отстраняване на напрежението
Коментари Харесай

Анкара: САЩ нямат право да игнорират заплахите за Турция

Турският министър председател Бинали Йълдъръм изрази вяра за премахване на напрежението сред Анкара и Вашингтон, само че акцентира, че Америка няма правото да пренебрегва заканите за Турция. Той събра издатели и ръководители на медии в Истанбул на ифтарна вечеря /хранене след залез слънце по време на мюсюлманските пости/, оповестява Анадолската организация.
Йълдъръм изрази вяра, че след парламентарните и президентските избори на 24 юни в Турция, напрежението в връзките със Съединени американски щати и Европейски Съюз ще се намали.

Премиерът подчертава на продължаващите турско-американски договаряния за обстановката в сирийския регион Манбидж и предвижда, че Америка ще се откаже от поддръжката си за Отрядите за отбрана на народа в Сирия, съобщи БГНЕС.

„ Надяваме се, че Съединени американски щати ще трансформират отношението си към тези отряди и терористите ще бъдат изведени от Манбидж. На тяхното място могат да се нареждат турско-американските сили за сигурност “, уточни той.

Според него Вашингтон е задължен да проконтролира къде тъкмо се употребява въоръжението, доставено от Пентагона в Северна Сирия. Йълдъръм напомни, че по-рано американската страна отхвърляше да разисква с Анкара въпроса за Манбидж и това предизвика напрежението в връзките с Турция. Сега обаче американците се съгласяват на договаряния по въпроса за Сирия на дипломатическо ниво, добави той и акцентира, че в района има нужда от послания във връзка с националните ползи на Турция. „ Терористичната организация ФЕТО-паралелна страна “ опита да смъкна законната власт в Турция.
Главатарят на превратаджиите Фетхуллах Гюлен до през днешния ден живее в Съединени американски щати и Вашингтон не може да пренебрегва това. Турция се надява, че Вашингтон ще предприеме позитивни стъпки за смяна на тази обстановка “, съобщи Йълдъръм. Той изрази убеденост, че след изборите в Турция ще настъпи нов стадий и в връзките с Европейския съюз. Сега повече от всеки път страната ни се нуждае от мощен парламент и мощен водач, с цел да се разбият проектите на външни сили, уточни министър председателят през днешния ден по време на гала по откриването на планове за околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР