Турският национален отбор по баскетбол заплаши да напусне Европейското за

...
Турският национален отбор по баскетбол заплаши да напусне Европейското за
Коментари Харесай

Турция се заканва да напусне Евробаскет 2022 заради сбиване

Турският народен тим по баскетбол заплаши да напусне Европейското за мъже, измежду домакините на което е Грузия.

Причината е скандал със сборичкване след трагичния мач с грузинците в Тбилиси, извоюван от тях с 88:83 (19:25, 17:8, 17:16, 15:19, 7:7, 13:8) след две продължения. В същата група е и България.

Помощник треньорът Хакан Демир описа за грозни подиуми след дисквалификацията на Фуркан Коркмаз в четвъртата част на дуела, а вицепрезидентът на Турската федерация по баскетбол Йомер Онан предизвести за отдръпване, в случай че домакините не обезпечат записи от охранителните камери, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Демир пред публицисти, до пердах се е стигнало сред Коркмаз и трима играчи на Грузия, плюс хора от защитата на залата, откакто турският национал е бил нападнат от тях, когато бе изпратен в съблекалните.

„ Дойдохме тук да играем баскетбол, нищо повече от това и всичко би трябвало да е на терена, само че за жалост има огромен скандал отвън терена, а това не е хубаво за спорта, стартира Хакан Демир. - Това трябваше да е единствено баскетболен мач, само че не беше по този начин. За страдание това, което се случи в коридорите и в съблекалнята, не е добре да спорта. Ще проверим всички охранителни камери. Очаквахме повече гостолюбие и повече джентълменско държание.

Атмосферата беше доста добра и да, имаше напрежение на терена сред играчите. Но когато те отиват в съблекалнята, трима от грузинския народен тим, плюс защитата, предизвикват пердах. Това е неприемливо! Грузия победи и ги поздравяваме, само че това няма значение в този момент. Важното е това, което става в коридора и то стигна до нашите играчи - по какъв начин техен съотборник е бил нападнат. А също и по какъв начин 22 секунди са били спестени в хода на дуела. “

Той взе участие на конференцията, защото старши треньорът на турския състав Ергин Атаман също бе дисквалифициран по време на срещата.

Тимът на Турция стачкува публично против резултата, защото 22 секунди са били “изгубени от часовника ”, който регистрира времето. Това е станало след конфликта сред Коркмаз и грузинския национал Дуда Санадзе.

„ Не може състезател да бъде нападнат по този начин, когато отива към съблекалнята. След мача се стигна и до конфликт с полицията. Информирал съм представителите на Международната федерация по баскетбол. Нека никой не се заблуждава, че сме глупави. Трябва да ни дават записите от камерите в коридорите минута по минута без нищо да липсва. Ако не ги получим, ще напуснем шампионата “, закани се босът на федерацията Йомер Онан.

От лагера на Турция показват, че спречкването сред Коркмаз и Санадзе на терена и първото отсъдено нарушаване е при оставащи 4:48 минути в четвъртата част, а играта се възобновява при 4:26 минути, светещи на таблото. Около 10 минути бяха нужни, с цел да бъде потушено напрежението в залата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР