Турският медиен регулатор (RTUK) започна разследване спрямо шест водещи телевизионни

...
Турският медиен регулатор (RTUK) започна разследване спрямо шест водещи телевизионни
Коментари Харесай

Турският медиен регулатор разследва водещи телевизии, критични към правителството

Турският медиен регулатор (RTUK) стартира следствие по отношение на шест водещи телевизионни станции, сериозни към държавното управление, поради хипотетично " унижение на народа " по време на отразяването на предизборната нощ, оповестиха от регулатора, съобщи ДПА.

Органът ревизира малките екрани Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flash Haber и Szc TV, на практика всички национални опозиционни малките екрани, поради хипотетични " обиди " против турския народ по време на предизборните им репортажи, осведоми RTUK в Туитър. Проверката се основава на " недоволства от фенове ", уведоми още регулаторът.

Председателят на RTUK Ебубекир Шахин съобщи, че тази институция " няма да остане безмълвна " пред лицето на малките екрани, които " не зачитат националната воля, демокрацията, резултатите от изборите ".

Медийният регулатор също по този начин цитира мнения на журналистката Чигдем Токер по FOX TV, че " демокрацията не се състои единствено от урните ", които тя е направила при отразяването на изборите.

Водещи журналистически съюзи споделиха послания в символ на взаимност с Токер.

RTUK не прецизира дали малките екрани са проверявани поради отразяването на първия или на втория тур от президентските избори, надлежно на 14 и 28 май. Токер е направила изявлението си на 28 май.

Правителството на президента Реджеп Тайип Ердоган директно или индиректно управлява съвсем всички обичайни медии в Турция, което съгласно наблюдаващите е измежду аргументите за успеха му на вота в неделя.

Турският медиен регулатор, който е управителен от чиновници, считани за близки до Ердоган, получи пълномощия и във връзка с интернет медиите след неотдавнашни законови промени.

По данни на организацията " Репортери без граници " Турция е на 165-о място измежду 180 страни по независимост на печата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР