Турският лидер говори пред около стохиляден митинг, а минути по-късно

...
Турският лидер говори пред около стохиляден митинг, а минути по-късно
Коментари Харесай

Ердоган представи манифеста на управляващата Партия на справедливостта и развитието за предстоящите избори

Турският водач приказва пред към стохиляден протест, а минути по-късно - и пред партийния конгрес на истанбулската организация. Изборите на 24 юни ще бъдат „ османски пестник “ за тези, които желаят да разделят Турция, закани се Ердоган. Ето какво още съобщи той:

" С този наш манифест, в случай че такава е Божията воля, дружно ще разкрием бъдещето на президентската система. “

По думите му страната не може да си разреши да губи нито секунда със остарялата система на ръководство.

Според него Турция в никакъв случай не се е отказвала от процеса на присъединение към Евросъюза, макар нерешителността на съюза по въпроса. Турският водач разкритикува още веднъж двойните стандарти на Европа във връзка с Анкара.

Реджеп Ердоган посочи, че с политическата си, икономическа и военна мощност Турция се трансформира в важен артист в интернационалните връзки. Той акцентира, че Турция е разрушила на дребни части „ терористичния кулоар “ в Сирия и съобщи, че досега са обезвредени над 4400 „ терористи “.

Справедливост и тъждество са два от акцентите в партийния манифест. 12 милиона пенсионери ще получат по 1000 лири за празника Курбан Байрам малко преди изборите. Намаляване на инфлацията и на недостига по настоящата сметка даде обещание турският държавен глава. Той уточни, че напълно е бил изплатен дългът към МВФ и че валутните запаси на турската Централна банка понастоящем са 114 милиарда

Други цели са ускорение на плана за турски автомобил и производството на напълно локални системи за наземна, въздушна и морска защита.

В Анкара ще бъде разгласен документ с достиженията на ръководството от 2002 година насам и ще бъдат обрисувани задачите до 2023 година – стогодишнината от основаването на Републиката.  

Премиерът Бинали Йълдъръм подчертава върху смисъла на Истанбул за политическата кариера на Реджеп Ердоган. Президентът на страната е бил кмет на мегаполиса в средата на 90-те години. Министър-председателят посочи построяването на високоскоростна ж.п.-линия до Анкара, на трети мост над Босфора и на два подземни тунела под протока и стоящото се трето летище като значими придобивки за жителите на града. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР