Турския президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН

...
Турския президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Ердоган и Гутериш пристигат в Лвов за среща с Володимир Зеленски - Важно днес

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш идват в западния украински град Лвов, с цел да се срещнат с Володимир Зеленски.

Причина за диалозите е търсене на дипломатическо решение за преустановяване на съветската война в Украйна.

Гутериш ще посети и пристанището на Одеса в петък, 19 август. По време на визитата той ще разиска още напредъка по съглашението за свободния експорт на зърно от Украйна, обстрела на Запорожката АЕЦ и убийствата на украински военопленници в съветския лагер в Еленовка.

Преговорите с Ердоган и ръководителя на Организация на обединените нации се посрещат със смесени усеща в Украйна.

Военният специалист Олег Жданов счита, че проектът на Русия е украинските управляващи да бъдат принудени да стартират договаряния за " краткотрайно преустановяване на огъня " незабавно. Според него по този начин Кремъл може да " бетонира " статута на окупираните територии, които държи все още.

Той слага под въпрос за какво в хипотетичните мирни договаряния в Лвов не вземат участие представители на Европейски Съюз и Съединени американски щати, както и че Ердоган и Гутериш са предпочели да не се срещат със Зеленски в столицата Киев.

Само преди няколко седмици турският президент направи посещаване в Сочи, където се срещна с Владимир Путин във връзка съглашението за зърното. Ердоган се пробва да контракти персонална среща сред двамата президенти на воюващите страни, само че дотук дипломатическите му опити не са дали изключително огромни резултати отвън освобождението на морския транспорт на украински храни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР