Турските власти обсъждат три сценария за развитие на ситуацията около

...
Турските власти обсъждат три сценария за развитие на ситуацията около
Коментари Харесай

Турските власти обсъждат три сценария за развитие на ситуацията около зърнената сделка

Турските управляващи разискват три сюжета за развиване на обстановката към договорката със зърно, чието осъществяване беше спряно на 17 юли.

Министърът на външните работи Хакан Фидан възнамерява да разиска резултатите от въпроса с съветския си сътрудник Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, след което може да се състои среща сред президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин, оповестява проправителственият вестник " Йени Шафак ", представен от БНР.

Според първия сюжет няма да се откри излаз от актуалната обстановка, което ще докара до " изостряне на продоволствената рецесия ", което не е в полза на Русия, Украйна и Съединени американски щати. В този случай каналите за разговор сред страните ще бъдат изцяло затворени, " военното напрежение ще пораства ".

Вторият сюжет планува " едностранни дейности и основаване на различни направления въз основа на двустранни съглашения ", по-специално доставка на украинска селскостопанска продукция през Дунав или по суша за Европа.

Според третия сюжет зърненият кулоар ще възобнови действието си в предходния формат, откакто " се отстранен някои опасения на Русия ". Според вестника това е „ единственият вид, от който ще се възползват всички страни и който ще предотврати световна хранителна рецесия “.

На 10 август Украйна разгласи краткотрайни коридори в Черно море за търговски кораби, плаващи от или към пристанищата Черноморск, Одеса и Южне.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР