Турските специални служби са задържали група от осем предполагаеми членове

...
Турските специални служби са задържали група от осем предполагаеми членове
Коментари Харесай

Предполагаеми членове на „Ислямска държава“ са задържани в Истанбул по подозрение в подготовка на атентат

Турските специфични служби са задържали група от осем хипотетични членове на джихадистката формация „ Ислямска страна “ (ДАЕШ) в Истанбул по съмнение в подготовка на терористично нахлуване с потребление на огромно количество експлозиви. Това заяви през днешния ден турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, представен от телевизия НТВ и Българска телеграфна агенция.

В рамките на интервенцията, осъществена в истанбулския квартал Бейкоз (в азиатската част на мегаполиса – бел. авт.), е арестуван мъж с букви К. А., който е обвързван с ДАЕШ и е подготвял терористично нахлуване с потребление на експлозиви. Той е възнамерявал предизвикателство на огромна детонация. По случая е арестуван още един хипотетичен джихадист, уточни Йерликая в профила си в обществената мрежа Екс.

В рамките на следствието са били арестувани още шестима души. По време на интервенцията е конфискувано огромно количество материали, употребявани за изработката на самоделни взривни устройства, добави министърът на вътрешните работи.

Миналата седмица Йерликая заяви за задържането на 23 души по съмнение за връзки с ДАЕШ.

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха " Ислямска страна " в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР