Турските сили по охраната на българо-турската граница са разкрили три

...
Турските сили по охраната на българо-турската граница са разкрили три
Коментари Харесай

Турция е осуетила опит на мигранти да преминат границата с България

Турските сили по защитата на българо-турската граница са разкрили три групи с общо 28 незаконни мигранти в региона на границата край регионалния град Кърклрели.

По информация на “Сон хабер ” групите се укривали в селищата Кофчаз и Бабаески. От там минава пътят към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново на границата сред Турция и България.

По сигнал, че в граничния регион са видяни чужденци, екипите на турската жандармерия, която охранява границата, подхванали акция по залавянето им на три разнообразни места в региона. Разделени на три групи, мигрантите се подготвяли да се трансферират по незаконни пътища през границата към България.

В групите се намирали мигранти от Сирия, Мароко и Афганистан, които били пристигнали в Турция по незаконен метод. Мигрантите били предадени в Мигрантския център Пехливанкьой за репатриране.

За интервала от 24 октомври до 30 октомври на държавната граница са арестувани общо 43 жители на трети страни, от които 20 са на входа на границата с Турция и 23 - на изхода на държавната граница, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи.

Отчита се 57,4% понижение по отношение на миналата седмица, когато са арестувани общо 101 души, оказва се от последните седмични данни за миграционната конюнктура в България на Министерство на вътрешните работи.

През септември са арестувани общо 2822 жители на трети страни, броят им е 23,3% повече спрямо предходния месец - 2288 души. От общо арестуваните 563 са открити на вход, 381 - на излаз на държавната граница, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи и 1878 души са открити в противозаконен престой навътре в страната. 

От началото на годината до края на октомври са арестувани 4105 жители на трети страни, от които 2036 - на вход и 2069 - на излаз на държавната граница, без регистрация. Конкретно на граница с Турция са открити 1858 души, от тях 1603 - на зелена граница. Сред арестуваните от началото на годината на входа на държавната граница доминират жителите на Сирия – 46,6% и Афганистан – 23,2%.

Към 30 октомври в центровете на държавната организация за бежанците са настанени 2967 души, като потенциалът им е напълнен на 75,4%. В домовете на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи се намират 1073 души, което е 78,4% запълване на местата в тях.

Снощи към 20:35 часа граничен служител на реда бе погубен, откакто неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент, на границата с Турция.

Извършителят се търси в прилежащата ни страна. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров съобщи на брифинг за случая, че трябват незабавни законодателни промени за по-високи и ефикасни санкции за каналджийство и нелегално прекосяване на границата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР