Турските медии тръгнаха на нож“ срещу УЕФА ден след избора

...
Турските медии тръгнаха на нож“ срещу УЕФА ден след избора
Коментари Харесай

Турските медии нападнаха УЕФА

Турските медии потеглиха „ на нож “ против УЕФА ден след избора на Германия за хазаин на Евро 2024. Единственият съперник на страната-победител бе точно Турция. Вестник „ Хюриет “ назова „ мръсни работи “ нещата, които се случвали в европейската централа. Според изданието в последната вечер преди гласуването вотът е бил 9:7 в интерес на Турция.
„ Посред нощ Чеферин се е срещнал с германците и петима от членовете на изпълкома са си трансформирали вота си – твърди „ Хюриет “. – Накрая Турция загуби с 4:12. “
Според вестник „ Сабах “ УЕФА е демонстрирала „ мощ по неетичен метод “. Изданието също твърди за напън върху петима от изпълкома. В Германия пък отвръщат на удара с разкрития за собствеността на „ Хюриет “. Той принадлежал на семейство Демирьорен, което е в тесния кръг на президента Реджеп Ердоган. А Илдирим Демирьорен е президент на турския футболен съюз.
Край Босфора изгубиха за пети път кандидатура за огромно състезание. Въпреки това нямат право да се оплакват от УЕФА. Най-паметният край на Шампионската лига бе на стадион „ Ататюрк “ през 2005 година – сред „ Ливърпул “ и „ Милан “. Мачът за Суперкупата на Европа следващата година ще е на „ Водафон Парк “, дома на „ Бешикташ “. А финалът на Шампионската лига през 2020-а се завръща на „ Ататюрк “.
Един от гласувалите за семейството на Евро 2024 е Борислав Михайлов, президент на БФС и член на изпълкома на УЕФА. Но нито той, нито някой различен от участвалите във вота не е оповестил обществено за кого е пуснал гласа си.
„ Ние имаме отлични игрища, прелестни почитатели и ще създадем запаметяващ се фестивал на футбола “, даде обещание Филип Лам, дипломат на Евро 2024 и първенец от Мондиал 2018.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР