Турски трафикант на антики, опитал и да подкупи митничар с

...
Турски трафикант на антики, опитал и да подкупи митничар с
Коментари Харесай

Турски трафикант на антики, подкупил митничар с 1500 евро, остава в ареста

Турски трафикант на антики, опитал и да подкупи митничар с 1500 евро, остава в ареста. Състав на Окръжния съд в Хасково дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на турския жител А.К. (43 г.) за трафик на скъпи археологични обекти от Турция у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и за последвалия му опит да подкупи митнически чиновник. Това оповестиха от Съдебната палата.

Случаят е от 21 март т. година, когато обвиненият и негов сателит пренесли 94 златни римски, византийски, персийски, малоазийски монети от 5-ти до 11-ти век и 37 монети - сребърни средновековни дирхами, които не били разпознати и регистрирани по съответния ред и нямали документ за генезис и за способа на придобиването им. Антиките били на обща стойност 40 000 лв..

Уличеният предложил и 1500 евро на старши митнически контрольор, с цел да не сформира акт за определяне на нарушаване и да не задържи неговия предмет и транспортното средство. А.К. купил археологическите полезности в Турция, като за тях платил 10 000 $. Той имал желание да ги продаде на двойна цена в страна в Западна Европа, съгласно прокуратурата.

Мотивите на съда за решението, представени в прессъобщение, са, че хипотетичният причинител може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Определението на съда може да бъде протестирано или обжалвано в Пловдивския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР