Турски производствени компании спряха временно производството, след като миналата седмица

...
Турски производствени компании спряха временно производството, след като миналата седмица
Коментари Харесай

Заради криза с доставките на газ фабрики в Турция спряха работа

Турски индустриални компании стопираха краткотрайно производството, откакто предходната седмица Иран прекъсна газовите доставки за до 10 дни, заради механически проблем.

Сред потърпевшите са производителя на автомобилни елементи Ege Endustri производителя на картон Kartonsan и производителя на части за защита и за коли Katmerciler.

Като цяло Турция е подвластна от импорт на газ от Русия, Азербайджан и Иран, които стопираха газовите потоци към страната предишния четвъртък, с претекстове, че има техническа нередовност в станция в Турция, написа Reuters.

В началото на тази седмица компанията Ege Endustri разгласи, че ще спре производството във фабриката до уикенда, поради спирания в електроснабдяването, а производителят на картон Kartonsan разгласи, че стопира производството до последващо разпореждане, поради лимитираните доставки на газ.

От Katmerciler обявиха, че също стопират производството по време на спирането на електрическата енергия, само че не чака плануваното редуциране да засегне бизнеса.

Износът на газ за Турция ще бъде обновен в петък, обявиха от Иран, само че турски представител разясняват, че доставките са по-малко от нужните размери. Освен това страната отхвърли казусът да се дължи на нередовност на нейна територия.

Междувременно турските управляващи оповестиха планувани спирания на електрическата енергия и природния газ за огромните консуматори в индустриалните зони и електроцентралите, поради лимитираните доставки от Иран.

Според производителите на храни плануваното 72-часово спиране на електрическата енергия в индустриалните зони би заплашило сигурността на храните и би представлявало опасност за стоките в хладилните складовете.

Според последни данни Иран обезпечава 16% от потребностите на Турция от природен газ през първите 10 месеца на 2021 година

Цените на силата в страната внезапно се покачиха през последната година. Те означиха растеж от 125% за комерсиалните консуматори този месец и с към 50% за семействата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР