Турски медии разкриха какво се е случило във фаталната вечер,

...
Турски медии разкриха какво се е случило във фаталната вечер,
Коментари Харесай

Турски медии разкриха какво се е случило във фаталната нощ край Елхово

Турски медии разкриха какво се е случило във съдбовната вечер, когато бе прострелян в главата и погубен граничният служител на реда Петър Бъчваров. 

Според турското издание Еvrensel, представено от Мустафа Е. и брат му Енгин Е. са причаквали незаконни мигранти на границата, с цел да ги ограбят. 

В показанията си, Мустафа и Енгин настояват, че са отишли ​​в пограничния регион, с цел да дебнат незаконни мигранти, от които да откраднат пари или полезности. Останали са в гората 4 дни. В документите е посочено, че в нощта на случая братята са причаквали бежанците в дупката в оградата на границата, когато са били видяни от българските гранични служители на реда и са били предизвестени да изоставен региона.

Братята са разказали, че те са били на към 10 метра от граничната тел, когато българските служители на реда присъединили фаровете на автомобила и ги помолили да се отдалечат. Тогава Мустафа Е. паникьосан е разкрил огън с пушка и незабавно избягал от региона, където в този миг е било мъгливо и валял слаб дъжд. 



Установено е, че Мустафа Е. и неговият брат Енгин Е., които бяха арестувани, са били овчари в квартал Сюлоглу и са имали досиета за закононарушенията „ кражба “ и „ нарушение на имунитета на престояване “, става още ясно от информация в турските медии. 

Турското издание Balgocburada оповестява, че при претършуване на двамата обвинени е открита ловна пушка и 23 патрона. 

По информация на Българска национална телевизия единият от братята, обвинени в убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров, е с психологично заболяване и е бил освидетелстван. Това настояват хора от град Сюлоглу, където двамата работели като овчари.

В четвъртък пред съда бяха изправени двамата обвинени за стрелбата против българския граничен служител на реда Петър Бъчваров. Братята са от село на име Оглупаша.

След като стрелецът остана в ареста, а брат му беше освободен, няма нови публични вести, защото турската прокуратура съобщи, че ще се концентрира върху следствието. В турските медии обаче проличава, че казусът се следи, наблюдават се и проблемите, свързани с пограничния регион.

Внимателно се наблюдават и изказванията на българските политици, свързани с проблемите по оградата сред двете страни. Друга обсъждана в медиите тематика в южната ни съседка е задава ли се нова бежанска рецесия и дали това ще докара до раздор в връзките сред Турция и Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР