Турски избиратели внесоха цветен щрих на днешните президентски и парламентарни

...
Турски избиратели внесоха цветен щрих на днешните президентски и парламентарни
Коментари Харесай

Гласоподавател, облечен като еничар, разведри изборната атмосфера в Турция

Турски гласоподаватели внесоха пъстър щрих на днешните президентски и парламентарни избори, на които се явиха пред урните маскирани като каубой на кон, еничар или известен воин от театъра на сенките, оповестява турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред гласоподавателите, които се постараха през днешния ден да разведрят изборната атмосфера, беше 47-годишният Фарук Джерен от Измир, който стигна на кон до мястото за гласоподаване. Облечен в типични каубойски облекла - цветна риза с елек, каубойски ботуши и шапка, учителят по конна езда от Борнова завърза коня си на дърво, преди да се насочи към изборната секция, с цел да упражни правото си на глас.

" Преживяваме под напрежение интервал. За да се разтоваря от това напрежение, избрах да дойда с кон вместо с кола ", споделя той.

В Бурса различен жител съживи облика на " Хадживат " от обичайния спектакъл на сенките. Бюлент Акай споделя, че е избрал да гласоподава като този известен персонаж, с цел да внесе малко цвят на изборите, до момента в който извършва гражданския си дълг.

" Чух, че Насрадин Ходжа е дал своя вот в Акшехир в Кония и си споделих тогава за какво аз да не гласоподавам в Бурса ", шеговито споделя Акай, пожелавайки изборите да са сполучливи за Турция и народа ѝ.

Също на кон, само че в окръг Дюздже, до изборната си секция през днешния ден стигна националният играч по тайландски бокс - муай-тай - Мухаммет Бишгин, облечен в обичайно еничарско облекло.



Бишгин съобщи, че е пристигнал с коня си, с цел да притегли вниманието към значимостта на изборите.

За президенти се борят актуалният водач Реждеп Ердоган и издигнатият от опозицията Кемал Кълъчдароглу.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР